sobota, 14. april 2012

Panika

Po desetih dneh sem spet prišel do možnosti, da napišem nekaj stavkov v lastne blogerske prostore. Današnji blog je poimenovan panika, ker sem se znašel v situaciji, ki je dejansko pod časovnim pritiskom, vendar se je vse skupaj izteklo tako, da časovna stiska je preprosto izginila.
Morda bo dejansko prisotna zadnji dan, ki se bo pojavil kmalu, vendar do takrat je mir. Morda mir pred nevihto? Morda zgolj mir, ker vse potrebno je bilo urejeno dovolj prej in na pravi način.

Panika - zmeraj precenjena in vedno prisotna med ljudmi, saj je najenostavnejši odziv na probleme. Velikokrat probleme si sami nakopljemo, paniko pa v vsakem primeru sami ustvarimo ali pa dovolimo, da se je nalezemo s strani drugih. Panike ni, četudi bi morala biti po 'pravilniku o paniki'.
Težava se pojavi pri gruči. Veliko število ljudi na kupu se ne znajde in ne zmore sprejeti hkrati racionalne ali varne za vse ali pametne rešitve za težavo, ki se bi lahko pojavila in ogrožala celotno skupino. Enostavno in nevarno za vse je moto. Vsak zase in upajmo, da bo čim manj škode pri omenjeni odločitvi. Ni prav. Vendar idejo mase je težko spraviti na realna tla, dokazati pravo smer in rešiti pred morebitnimi večjimi ali hujšimi posledicami. Pritegniti pozornost pa takoj odpade. Razen če nisi tisti, ki sproži paniko.

Panika ima inherentno dve črki: N in I, ki skupaj tvorita nikalno formno NI. Panika NI prisotna. Sama to pravi, ko jo izjavimo ali poskušamo priklicati. Zavedajmo se tega.

Človek ni paničen, ljudstvo je panika. Mi nismo ljudstvo, mi smo človek+človek+človek-+...

Ni komentarjev:

Objavite komentar